From fatty to whatever that makes me happy

Waar zou ik beginnen?

Welkom en leuk dat je mijn blog bezoekt. Elke week post ik 1 gezond of ongezond receptje. Dus stay tuned ….

Maar waar zal ik beginnen. Anderhalf jaar geleden kwam ik tot het besef dat het gewoon niet meer zo verder kon. Ik voelde mij zooo slecht in mijn vel. Ik had op een getal gezien dat met een 8 starte op de weegschaal en dit kon gewoon niet meer. Door een goeie vriendin van mij ben ik begonnen met fitnessen;  ja serieus … fitnessen! In het begin had ik hier zoveel vooroordelen over maar eenmaal ik langer en langer bleef gaan begon ik mij daar wel thuis te voelen. Je maakt nieuwe vrienden wat altijd wel leuk is. In het begin ging ik 3 keer per week voor wat groepslessen en veel cardio (fietsen, lopen, ..). De eerste 6 kilo’s gingen er dan ook gemakkelijk af. Maar ik had mijn einddoel nog niet bereikt. Op aanraden van vriendinnen ben ik dan ook begonnen met krachttraining. In het begin dacht ik “ oooh no, straks word ik zo gespierd als een man”  en dat wilde ik echt niet. Maar door krachttraining kan je je lichaam gewoon zelf shapen op de manier die je zelf wil. Ik ben nu al 14 kilo kwijt maar ik ben er nog helemaal niet. Momenteel let ik wel op mijn voeding, maar sinds november volg ik nu speciale voedingsschema’s die opgemaakt zijn door een voedings-en fitnesscoach. Dit wil niet zeggen dat ik niets meer mag eten wat ik zelf wil, het helpt mij gewoon met het bepalen van de juiste hoeveelheden van bepaalde producten. Dit is voor mij belangrijk omdat ik graag wat structuur heb in mijn leven.

23335915_1846081618765249_2115400755_o

Waarom deze blog? Veel vrienden van mij zien mij bepaalde foto’s van eten posten en vragen dan naar de receptjes. Ik vind dit een handige manier om nog veel meer mensen te bereiken die deze receptjes kunnen proberen. Ik wil ook zoveel mogelijk gezonde receptjes delen omdat variatie zeer belangrijk is in een gezonde levensstijl. Maar natuurlijk deel ik ook af en toe een cheatmeal want deze zijn ook super belangrijk!

Van kleinsaf aan wilde ik kok worden, dit kwam grotendeels doordat mijn ouders een restaurant hebben. Ik ben erin geboren en opgegroeid en het is een echte passie voor mij geworden. Ik ben een zeer nerveus persoon en koken is voor mij een manier om stoom te kunnen aflaten. Ik kan me er uren mee bezig houden zonder te beseffen dat de tijd vliegt.

15748971_1432391210134294_965306876_o

Koken is voor mij een kunstwerkje maken dat mensen blij maakt. Het moment dat de mensen proeven en zeggen dat het lekker is: dat is waarvoor ik het doe. Dat mensen gelukkig worden van eten, is al vaker bewezen. Wat chocolade niet allemaal kan doen, je weet gewoon dat je je daar beter door voelt en gelukkiger wordt.
Het is dan ook een grote droom om later het restaurant van mijn ouders te kunnen overnemen – maar dit is wel een grote droom.

Ik heb 3 jaar hotelschool gevolgd in Michelbeke, Hotelschool Stella Matutina. Dit is een zeer goede hotelschool; eerder een kleine school maar dit heeft zijn voordelen omdat men dan meer tijd in jou persoonlijk kan steken. Ik was eerder beter in de zaal dan in de keuken omdat ik thuis altijd in de zaal meewerk maar toch heb ik ook een passie voor koken.
Niemand geloofde echt dat ik goed kon koken tot ik op mijn eindwerk dit menu in elkaar heb gestoken.
Rechts zie je het voorgerecht ‘Kalfswezeriken met Mechelse asperges’ en een mousselinesaus.
Links heb je het hoofdgerecht ‘Lamskroontje met een moderne groentenkrans’ (zoals jullie wel kennen: met een zalfje van dit en een zalfje van dat)

13598873_1226116667428417_1898603435_n

Hierbij heb ik jullie al wat meer verteld over mijn passie voor koken.

928303647575223080716-2

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s